vrijdag 16 mei 2014

Puisten ALARM!!!

Oké oké puisten, wie krijgt dat nou niet? Maar wat als je bijna elke dag  een puisten aanval krijgt en het maar niet weggaat wat voor middel je ook gebruikt. Yes, that's me, ik krijg puistjes wanneer ik teveel instant noodles eet, niet genoeg slaap, teveel slaap, te laat slaap, te veel slaap, menstruatie of soms helemaal uit het niets. Totaal niet cool en je wordt er ook onzeker van wanneer iemand steeds naar je puistje aan het staren is. Sinds het begin van het jaar heb ik een speciale routine uitgevonden dat mijn puistjes verminderde en mijn puistjes gingen sneller weg!


  • Drink water! Ja ik kan niet met iets beters aanzetten, maar het werkt wel door water te drinken verminderd je puisten, Drinkwater is het enige echte wondermiddel.  Bij een tekort aan vocht is het voor je lichaam ook veel moeilijker om je huid mooi, soepel en schoon te houden.
  • Huid reiniging: Oké dit klinkt misschien erg raar en overdreven, maar ik was mijn gezicht in de avond minimaal 7 à 10 minuten met een cleansing foam. Ik geef dan extra aandacht aan de plekken waar ik snel puistjes krijg, in mij geval de T-zone. Wanneer ik al een puistje heb probeer ik de puistje een soort massage van ongeveer 10 minuten te geven tijdens het reinigen van mijn gezicht, de volgende is de puistje weg :P
  • Cleansing oil: Meeste mensen denken dat ze van olie meer puistjes krijgen - dat is ook soms zo - maar wanneer je je gezicht met een cleansing oil reinigt, weet je zeker dat al je make up van je gezicht is en is een tonic meestal (voor mij) onnodig. Wanneer je maar 1 stap hebt om je gezicht te reinigen, dus je reinigt je gezicht en haalt tegelijk je make-up af, weet je meestal 90% zeker dat je je gezicht niet volledig gereinigd hebt. Door eerst een cleansing oil te gebruiken haal je eerst 95% van je make up af, daarna gebruik je je gezichtsreiniger en haal je de overige 5% . Je gezicht wordt zo grondig gereinigd en hoef je niet meer bang te zijn voor dat je je niet gezicht niet goed gereinigd hebt.
  • Dieet: Wat je eet is erg belangrijk, alles wat je eet straal je uit. Ik hoor veel mensen zeggen dat het een fabel is wanneer je chocola eet en puisten krijgt. Eerlijk gezegd denk ik dat je van chocola echt puisten kan krijgen, elke keer wanneer ik chocola eet krijg ik zo'n enorme puist op mijn gezicht, niet erg aantrekkelijk natuurlijk. Door je dieet wat aan te passen kun je veel puisten voorkomen, in mijn geval eet ik minder instant noodles, chocola, drink ik minder frisdrank en eet ik meer groenten en fruit. 
  • Lifestyle: Slaap genoeg, je huid zal je ervoor bedanken, maar dat weet iedereen ;) In de meivakantie had ik een lente slaap gehouden, ik bleef elke dag in mijn bed liggen en stond alleen op om wat te eten, ik sliep meer dan 10 uur per dag. Ik kreeg steeds maar puistjes die week en het bleef maar komen, hoe grondig ik mijn gezicht ook reinigde, de puistjes bleven maar komen. Ik had alles geprobeerd, uiteindelijk ging ik minder slapen en ja hoor.. weg waren de puistjes. Dus slaap genoeg, maar ook niet te veel ^^
    Minder stress, veel sporten ze doen allemaal veel wonderen voor je huid en verminderen je je puistjes, dus een gezonde levensstijle hebben volgens mij invloed op je huid.

Of je een mooie perfecte huid hebt zonder puistjes hebt of een kop vol puisten hebt, heeft uiteindelijk natuurlijk met je genen te maken, sommige mensen zijn eenmaal gezegend met een perfecte huid anderen niet. Sommige mensen doen geen moeite om hun huid mooi te houden, maar alsnog is hun huid mooi, zeer frustrerend allemaal ja ja. Je kan ze nooit 100% van hun af zijn, maar natuurlijk verminderen. 

Loves,

EmilyGeen opmerkingen:

Een reactie posten