zondag 9 december 2012

Hoe voorkom je een droge huid in de winter?

It has been a while, but I'm back! Het is al weer winter brrrr... Ik hou van kerst maar de kou, nee blijf a.u.b weg! Maarja, zonder de kou is er geen gezellig kerst toch?
Het is winter je huid wordt ook droger, je lippen gaan schralen en als je net als mij een droge huid hebt gaat je huid ook barsten. Voor je lippen kan je gewoon 24 uur per dag non-stop lippenbalsem maar je huid is het grootste probleem.

Oké voor je lichaam kan je gewoon een dikke laag body butter smeren, maar wanneer ik foundation op mijn huid smeer dan zie je al schilfertjes, dat is zo lelijk! Hoe voorkom je zulke schilfertjes.

  • Mix je foundation met een dagcreme, je dekking is wat minder maar je ziet die lelijke schilfertjes niet meer, en het is ook erg goed voor je huid!
  • Droog je gezicht niet met een handdoek, gebruik een cleansing oil om je make-up af te halen en een cleansing foam om je gezicht te reinigen. Reinig je gezicht daarna grondig met water, droog je gezicht dan niet af met een handdoek! Want wanneer je dat doet haalt je gezicht al het moist van je gezicht weg, doe een dikke serum op en werk het in je gezicht (ronddraaiende bewegingen) Je gezicht krijgt het extra water+serum en het natuurlijke moist van je gezicht blijft lekker op je huid. Daarna doe je gewoon normaal je creme en al die dingen op.
Natuurlijk zijn er ook DIY maskers 
Doe wat melk in een kommetje en doe er een groot watteschijfje in druk de overgebleven melk uit het watteschijfje en doe het op je gezicht (dat doe je over je hele gezicht) , na 20 à 30 minuten haal je het eraf en reinig je je gezicht grondig met water. Je gezicht ziet er gelijk veel minder droog uit!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten